Marina Zember
Ne tako davne 1977. god., jednog utorka, 15. dana mjeseca studenoga, nešto iza ponoći ugledala sam svjetla varaždinskog rodilišta kao druga kćerka mojih roditelja. Dali su mi ime Marina, prezime Sačer koje sam 24 godine kasnije promijenila u Zember, udavši se za gospodina Dalibora. U istom tom rodilištu svjetlo dana ugledalo je naše dvoje djece Emma (10) i Aleksandar (7,5).

Roditelji su mi pružili krov nad glavom, i još uvijek mi ga pružaju, školovanje i usmjeravali me da budem dobar čovjek. Mislim da su u tome uspjeli. Uz uspone i padove (kao u svakome životu, nek mi se javi tko ih nije imao) završila sam OŠ Ludbreg, Gimnaziju u Varaždinu te Visoku učiteljsku školu u Čakovcu. I evo me tu, diplomirana učiteljica razredne nastave s pojačanim programom iz nastavnog predmeta Hrvatski jezik.

Radim u OŠ Veliki Bukovec i OŠ Andrije Palmovića Rasinja na poslovima učiteljice Hrvatskoga jezika. Volim svoj posao, živim za njega, usavršavam se na svim područjima, pa sam tako završila i obrazovanje za menadžera za izradu i provedbu EU projekata.