Darko Rakić
Osmu godinu radim u Osnovnoj školi Popovača u Popovači na radnom mjestu učitelja informatike. Od samog početka moga rada u školi ali i prije intenzivno se bavim proučavanjem tehnologija i multimedije. Nakon završetka e-Learning akademije intenzivno se bavim e-learningom i radim na nekoliko e-learning portala na temu filma i multimedije. 2010. godine postao sam ECDL sam mentor i ispitivač za osnovni i napredni program.

Tijekom posljednjih godina održao sam niz radionica, predavanja i webinara na županijskoj i državnoj razini u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Microsofta Hrvatska i Carneta koji se uglavnom vežu uz teme: Od ideje do filma, Digitalna fotografija, Kinect u obrazovanju, Sigurnost na internetu, Multimedija u nastavi itd…

Surađujem projektima unutar projekta Suradnici u učenju te sam video urednik portala Suradnici u učenju (www.ucitelji.hr). Kao član udruge Suradnici u učenju sudjelujem u organizaciji „Nacionalne akcije Sigurniji internet za djecu i mlade“.

Stalni sam dugogodišnji vanjski suradnik SOS Dječjeg sela Lekenik u kojem održavam informatički sustav i multimedijalne radionice.

Također u nekoliko navrata sudjelujem u radu Ljetne škole tehničkih aktivnosti u Kraljeviici kao vodtelj informatičke i filmske sekcije.

Tijekom školske godine 2011./2012 s kolegom kolegom Ivanom Čondorom održao sam ciklus webinara o digitalnoj fotografiji „Pogled kroz objektiv“.

Već nekoliko godina sam mentor učenicima na školskim, županijskim i državnim natjecanjima iz informatike i računalstva na kojima postižemo iznimne rezultate.

Sve više se počinjem baviti proučavanjem kako tehnologija i računalne igre utječu na učenike te načine kako novu tehnologiju najbolje iskoristiti u nastavi te u radu s učiteljima i učenicima. Trenutno sam kooordinator nekoliko projekata u Osnovnoj školi Popovača npr. (petzanet.hr) i pripremam učenike za Državno natjecanje iz fotografije i informatike.