Module 1 - Multimedija

1. INFORMACIJE


2. KOMUNIKACIJE


3. STVARANJE SADRŽAJA


4. SIGURNOST


5. RJEŠAVANJE PROBLEMA


IGRA - MODUL 1 1.3. Pretraživanje: nije svaka jabuka slatka

Pomozi Luji prijeći cestu.

Dječak Lujo pošao je u šetnju gradom do parka. Putem će se naći u nekim situacijama u prometu koje mogu biti opasne. Pomozi mu da sigurno prijeđe cestu i dođe do parka tako da odgovoriš na nekoliko važnih i ne tako teških pitanja.

Zaigrajte igru...

IGRA - MODUL 1 1.5. Zaštita osobnih podataka - digitalni trag

Sve što radimo na internetu ostavlja trag, zato treba biti oprezan. Odgovori na nekoliko pitanja koja čarobnjak ima za tebe, a usput se malo i poigraj. Tako ćeš naučiti kako se sigurno igrati na internetu.

Zaigrajte igru...

IGRA - MODUL 1 2.2. Pristojno ponašanje

Djevojčica Jana i dječak Rudi pozivaju sve zainteresirane, a naročito najmađe: Igraj se s nama i nauči kako se pristojno ponašati na internetu!

Pristojno ponašanje jedan je od prvih mostova povezivanja stvarnog svijeta s virtualnim. Zašto ne početi igricom? Zadatak je zaista lak - treba pronaći pogreške koje je smotani Lujo napravio kad je pisao poruke. Kažu, na pogreškama se uči, zar ne?

Zaigrajte igru...

IGRA - MODUL 1 2.4. Uzoran stanovnik u digitalnom svijetu

Znaš li kako se treba ponašati u virtualnom svijetu?
Kako treba postupati s našim i tuđim privatnim podatcima? Kada, gdje i što se smije objaviti na internetu bez neželjenih posljedica? Koliko je sigurno svoje lozinke govoriti prijateljima?
Do odgovora na ova i druga slična pitanja vodit će te sigurna ruka naše učiteljice Bete.

Zaigrajte igru...

IGRA - MODUL 1 4.2. Neznananac s druge strane ekrana

Svatko se ponekad nađe u situaciji koja nam izgleda sjajno, no nije uvijek sve kako se čini. Kako prepoznati i izbjeći moguće probleme, kako se sigurno i pravilno ponašati na internetu? Promotri ovih pet situacija koje će ti pomoću da dođeš do odgovora, a zatim riješi slagalice koje skrivaju važna pravila sigurnog korištenja interneta.

Zaigrajte igru...

IGRA - MODUL 1 4.5. Računalo može čuvati okoliš

Lena i Vid čiste svoju sobu i trebaju tvoju pomoć. Pomozi im razvrstati otpad u odgovarajuće kante. Čuvajmo okoliš!

Zaigrajte igru...