Radionica pedagoškog tima - Split - zapisnik

PROJEKT „SIGURNOST NA INTERNETU“ - PET ZA NET

Projekt  IPA4.1.3.1.06.01.c07

 

Split, 26. svibanj, 2014.

 

 

Z A P I S N I K

 

S TREĆE RADIONICE pedagoškog tima ODRŽANE od 23. svibnja, 

do 25. svibnja 2014. u Splitu

 

Nazočni: Davor Šimić, Sanja Ujević, Agnes Jelačić, Jelena Glavurdić, Vedrana Žaja, Đurđa Trupinić, Verica Lukačević, Vesna Lončar-Cindrić, Natalija Golovrški, Vedran Šperanda, Nikolina Mandić, Blanka Mihaljević, Biljana Nikšić, Zehra Delić, Marijana Ivošević, Snježana Pavić,Dražen Mlakar, Dunja Mijović, Manuela Kujundžić, Darko Rakić, Daliborka Vuković,Štefanija Šarec, Lidija Kralj, Terezija Šalamon, Sanja Ivačić,Tea Toplak, Marina Zember, Valentina Rakić, Petar Kopunović Legetin, Željka Knezović, Ivana Vugdelija, Renata Ivanković,  Ivana Katavić, Antonela Czwyk Marić.

 

Napomena: administratorica projekta Renata Ćurković zbog obiteljskih razloga nije mogla prisustvovati pa ju je zamijenila Marina Zember, također umjesto više savjetnice AZOO Viktorije Hržice, skupu su prisustvovale više savjetnice iz splitskog AZOO: Ivana Katavić, Antonela Czwyk Marić.

 

 

23. svibnja 2014. Petak        

Na put smo krenuli oko 5.00 h. U Split smo stigli oko 12.00 h.

Smjestili smo se u hotel te u 14.00 h imali otvorenje skupa u Osnovnoj školi Gripe. Nakon toga svaka škola je predstavljala primjere iz prakse metodologije usmjerene na učenika i implementacije načela HKO. U sklopu predstavljanja razvila se diskusija i daljnje preporuke za rad.

Nakon toga razvila se diskusija i dogovor o digitalnim izdanjima školskog kurikuluma i svih obrazovnih resursa. Dogovoreni su zajednički uvodni dijelovi i tehnički detalji, kao alat za e-udžbenike odabran je BlendSpace, a dogovorena je i suradnja s CARNetom na objavi digitalnih izdanja.  Sastanak je završen u 18.00 h.

24. svibnja 2014. Subota

Radionica je počela u 9.00 h prezentiranjem nastavnih jedinica za sve razrede.

Svaka škola je prezentirala svoje materijale koje je napravila do sada. Prezentirani su udžbenici, priručnik za učitelje, pomoćnik za roditelje, te pripreme za nastavne jedinice. Svi smo vidjeli što je koja škola napravila. I nakon toga smo se dogovorili o preklapanjima koje su se pojavila u nastavnim jedinicama.

U nastavku je provedena diskusija o provedbi pilot projekta u školama. Dogovoreno je kako će se provoditi, u kojim razredima i koja nam je dokumentacija potrebna. Također su predložene preporuke kako što bolje i efikasnije provesti pilot projekt.

Kolege iz OŠ Veliki Bukovec predstavili su zajednički pedagoško-didaktički model, a nakon toga smo raspravili o mogućim unapređenjima tog modela.

Radionicu smo završili u 17.00 h.

 

25. svibnja 2014. Nedjelja

Počeli smo s radom u 9.00 h razgovorom o mobilnom okruženju za učenje u pilot projektu.

U nastavku smo izmijenili iskustva i da li primjere korištenja mobilnih uređaja i aplikacija. Napravili smo plan rada u pilot projektu i razvili diskusiju o alatima istraživanja koji će biti korišteni u pilot projektu. Dogovoreno je korištenje online upitnika, dnevnika praćenja za učitelje te fokus grupa za roditelje.

Radionicu smo završili u 13.00 h.  Nakon toga smo krenuli kućama.

 

 

Zapisničar: Marina Zember