11

5 hrvatskih osnovnih škola odabrano je za Microsoft Showcase Schools titulu

objavljeno:
5 hrvatskih osnovnih škola odabrano je za Microsoft Showcase Schools titulu

5 hrvatskih osnovnih škola odabrano je za Microsoft Showcase Schools titulu

 

Od 120 škola diljem svijeta, Microsoft je u 5 hrvatskih škola pronašao lidere u  implementaciji tehnologije u obrazovanju

 

Zagreb, 10. studenog 2014. – Prema odabiru kompanije Microsoft, pet hrvatskih škola odabrano je za titulu Showcase Schools za školsku godinu 2014/2015. Titula je pripala školama zbog inovativne primjene tehnologije u nastavnim aktivnostima koje vode novoj transformaciji obrazovnog sustava. Korištenjem tablet uređaja i Office alata u nastavi, škole su osigurale pristup potrebnim resursima s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme.

Projekt Sigurnost djece na Internetu uspješna je inicijativa OŠ Veliki Bukovec u suradnji s školama partnerima OŠ „Mate Lovraka“ iz Nove Gradiške, OŠ Popovača, OŠ Gripe iz Splita i OŠ „Mladost“ iz Osijeka. Tijekom školske godine 2013/2014, škole, učitelji i učenici uz primjenu najnovije tehnologije marljivo su izrađivali materijale i kurikulum o sigurnosti djece na internetu za osnovnoškolski uzrast. Projekt je sufinanciran iz grant sheme Further development and implementation of the Croatian Qualifications Framework iz EU fondova.

Glavna nositeljica projekta je profesorica matematike i informatike iz OŠ Veliki Bukovec, Lidija Kralj, koja je izuzetno sretna i počašćena Microsoftovim odabirom: „Izuzetno nam je drago da je važnost teme Sigurnost djece na internetu prepoznata na globalnoj razini te nam je velika čast naći se među 120 najboljih svjetskih škola. Učitelji iz OŠ Veliki Bukovec, OŠ Popovača, OŠ „Mato Lovrak“, OŠ Gripe i OŠ „Mladost“ predano su i zajednički radili godinu i pol dana kako bi osmislili inovativne i kreativne multimedijske sadržaje za djecu, roditelje i učenike. Dijelimo stečena znanja i pomažemo kolegama u drugim školama kako bi u svoje kurikulume uveli teme o primjerenom korištenju računala, mobilnih tehnologija i interneta te vjerujemo da će nam i status Microsoft Showcase school pomoći u tome.“

"Microsoft Showcase schools su nadahnjujući primjeri škola koje koriste tehnologiju za povećanje produktivnosti učenika i razvijanje vještina koje će biti potrebne na radnom mjestu", rekao je Anthony Salcito, potpredsjednik Worldwide Education u Microsoft Corp. "S inovativnim korištenjem mobilnih tehnologije i rješenja u oblaku, ove škole transformiraju okruženje učenja i omogućuju personalizirano učenje, dopuštajući svakom učeniku da postigne više."

Odabrane škole, osim što su prepoznate na globalnoj razini po svojem inovativnom pristupu primjene tehnologije u obrazovanju, ostvarit će i druge prednosti Microsoftovog Showcase school programa. Neke od njih suradnja su s međunarodnim vodećim liderima, članstvo u Microsoft IT Academy, pristup stručnom usavršavanju za učitelje u školama, poziv na međunarodne konferencije i mjesečne webinar sastanke.

Microsoft ima snažan utjecaj na obrazovni sustav pružajući školama i učiteljima pristup najnovijim znanjima u procesu učenja i podučavanja, te alatima koji učiteljima i učenicima omogućava provođenje teorije u praksu.

 

***

 

Microsoft - Osnovan 1975. godine, Microsoft (Nasdaq „MSFT“) danas je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji softvera, uslugama i rješenjima koja pomažu pojedincima i tvrtkama da u potpunosti ostvare svoje potencijale. Za više informacija o Microsoftu, posjetite Web stranice http://www.microsoft.com/croatia ili http://www.microsoft.com/presspass/

Za više informacija o projektu Sigurnost djece na internetu, posjetite web stranicu: http://www.petzanet.hr/

Objavljeno u: IPA projekt, O projektu | Oznake: | Komentari(0) | Broj čitanja: (4770)

Upišite komentar