04

petzanet.HR - Novosti 01

objavljeno:
petzanet.HR - Novosti 01
Projekt razvoja školskog kurikuluma "Sigurnost djece na internetu" ulazi u pretposljednju fazu pilot testiranje pripremljenog kurikuluma i pratećih obrazovnih sadržaja. Školski kurikulum "Sigurnost djece na internetu" organiziran je u četiri modula i vertikalno je usklađen u pet cjelina: informacije, komunikacije, stvaranje sadržaja, sigurnost i rješavanje problema, prema preporuci Europskog okvira za razvoj i razumijevanje digitalne kompetencije u Europi.

Svaki od četiri modula namijenjen je određenom uzrastu djece osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.  1. modul pripremljen je za učenike 1. i 2. razreda,  2. modul za učenike 3. i 4. razreda, 3. modul za učenike 5. i 6. razreda te 4. modul za učenike 7. i 8. razreda. Svaki modul sadrži 20 tema (ukupno 80 tema) osmišljenih za realizaciju tijekom školske godine, po 10 tema u svakom razredu.

Na mrežnim stranicama projekta petzanet.HR (http://petzanet.hr) objavljujemo radne verzije svih sadržaja te vas pozivamo da ih pogledate i primijenite u svojim školama.

U izborniku Kurikulum pronaći ćete cjelovit kurikulum s rasporedom po modulima i našim prijedlozima za raspored po razredima. Na podstranicama tog izbornika možete pregledavati sadržaje po modulima razvrstane prema korisnicima, odnosno oblicima sadržaja (učenici, učitelji, roditelji, multimedija).
Sveobuhvatan pregled dostupan je pretraživanjem naše baze (http://www.petzanet.hr/Kurikulum) koja sadrži više od 800 zapisa koje možete pretraživati po 16 kriterija. Svi sadržaji objavljeni su pod CC-BY-NC-SA licencom i besplatni su za preuzimanje i korištenje u nekomercijalne svrhe.
Posebno smo ponosni na našu Virtualnu učionicu (http://www.petzanet.hr/VirtualnaUcionica ) u kojoj je svih 80 tema pripremljeno u obliku e-udžbenika pa su tako učenicima, učiteljima i roditeljima sadržaji za svaku temu lako dostupni.

Bit će nam drago da nam se pridružite u isprobavanju i implementaciji školskog kurikuluma "Sigurnost djece na internetu", a naš pedagoški tim od 30 učitelja rado će vam pritom pomoći.

Objavljeno u: O projektu, Materijali | Oznake: | Komentari(0) | Broj čitanja: (2885)

Upišite komentar